Rasterquick | Ruiten | Versteviging

Levertijd: 2-3 dagen
Alle stoffen en fournituren per 10 cm. Wil je 1 m? Kies dan 10 stuks
  • Overzicht
  • Recht stikken bij patchwork moeilijk? Niet meer met deze Rasterquick vlieseline. Volg de gewoon de streepjes.

Specificaties

Soort stof Verstevigingsmateriaal
Stofbreedte 90 cm
Materiaal Mix van synthetische vezels
Minimum afname per 10 cm. Ook alle prijzen zijn per 10 cm. Wil je een meter van dit materiaal? Kies dan '10' bij hoeveelheid. Uiteraard knippen we de stof in 1 stuk.

Productpagina

Vlieseline Rasterquick Ruiten is een dunne, non-woven tussenvoering met een opgedrukt raster van vierkantjes van 1 x 1cm. Zeer handig voor het maken van patchworkblokken met rechte lijnen en rechthoekige figuren, zoals Log Cabin, Basket Weave of Boxed Square. Ook handig voor het kopiëren, vergroten of verkleinen van motieven. De versteviging blijft na het naaien achter en geeft dus een extra laagje, dunne versteviging. Geschikt voor alle stoffen. Deze tussenvoering is gemaakt van 60% thermoplastische polyester (PES), 20% cellulose en 20% rayon en is wasbaar tot 40ᵒC. Verkrijgbaar in wit met blauwe opdruk. Vlieseline Rasterquick ruiten is 90cm breed.

VLIESELINE RASTERQUICK RUITEN

Knip een stuk rasterquick in de gewenste afmeting en knip vierkanten/rechthoeken/stroken van stof. Speld een stoffen figuur (goede kant boven) aan de onbedrukte kant van het stuk rasterquick, leg daarop een tweede figuur (goede kanten naar elkaar toe), keer het werk en naai de figuren langs de voorgedrukte lijn op de tussenvoering aan elkaar. Keer het werk weer, vouw de figuren open, knip ze zo nodig bij en speld er een volgende figuur aan vast. Werk zo verder tot het hele stuk rasterquick is bedekt.

Volg ons @lanalotta