Dry wax canvas | Ochre

Levertijd: 2-3 dagen
Alle stoffen en fournituren per 10 cm. Wil je 1 m? Kies dan 10 stuks
  • Overzicht
  • Prachtige kwaliteit dry wax canvas.
    Deze stof is behandeld met een soort parafine om de stof waterafstotend te maken.
    Matte uitstraling.

Specificaties

Stofbreedte 150 cm
Ideaal voor Tassen, rugzakken, jassen....
Materiaal 100% katoen, behandeld zodat hij waterresistent is. Voelt niet vettig aan
Stretch Nee
Wassen Handwas, licht strijken
Minimum afname per 10 cm. Ook alle prijzen zijn per 10 cm. Wil je een meter van deze stof? Kies dan '10' bij hoeveelheid. Uiteraard knippen we de stof in 1 stuk.

Productpagina

Dit materiaal is waterbestendig, wat betekent dat het water er niet volledig vanaf loopt (in tegenstelling tot oilskin), maar het dringt ook niet door in de stof. Deze stof heeft een matte uitstraling, voelt zacht aan en heeft de perfecte dikte voor tassen, rugzakken, schoudertassen, maar ook bijvoorbeeld parka's. In tegenstelling tot oilskin of andere waxen zoals bijenwas, zal dit gewaxte canvas geen lichtere gekleurde kreukels vertonen waar het is gevouwen. De waslaag maakt de stof wel iets stijver dan gewone niet-gewaxte stof en draagt bij aan zijn kenmerkende 'gebruikte uitstraling'.

Aanbevolen verwerking:
1. Wassen en strijken: Handwas - gebruik een koele instelling op het strijkijzer - vermijd stoom!
2. Versteviging: Je kunt versteviging strijken, maar op lage temperatuur en ZONDER stoom. Warme was reageert met stoomdruppels en veroorzaakt lelijke vlekken die moeilijk te verwijderen zijn.
3. Naald: Dit canvas is zeer fijn geweven en laat perforatiegaten achter, dus gebruik zo'n fijn mogelijke (microtex) naald, aangepast aan de dikte van je stoflagen.

Volg ons @lanalotta