Naaimarathon Bruzelle 12 maart 2022

Wist je 
dat 1 op de 8 meisjes/vrouwen tussen de 12 en 25 jaar niet genoeg geld heeft om maandverband te kopen?
dat 15% van die meisjes daarom wel eens school missen? Of daarom een feestje of andere sociale activiteit overslaan?

Als vrouw én moeder van tienerdochters vinden we dit heel aangrijpend. We zijn dan ook heel blij dat Rita Van Even van BruZelle hier nog steeds actie onderneemt in Leuven. En wij helpen ze heel graag.

Het hoofddoel van BruZelle is om maandverbanden in te zamelen en deze in een mooi handgemaaktzakje, gratis, discreet en in waardigheid te bezorgen aan personen die een moeilijke leefsituatie beleven.Om de zakjes te maken wordt er op zaterdag 12 maart een grote Naaimarathon georganiseerd. Doe je mee?

 

Wat doen wij?

Onze twee workshops ruimtes staan op zaterdag 12 maart open voor iedereen die wil helpen.

We voorzien naaimachines, stof, linten en garen en natuurlijk koffie, thee en lekkers voor iedereen die komt helpen.

 

Wat kan jij doen?

- Voor de naaimarathon is nog stof nodig. Veel stof. Wij schenken al een hele stapel stof(resten) + linten, maar dat is niet genoeg. Je kan stofresten binnenbrengen bij LanaLotta. Let op: we zoeken niet-rekbare stoffen zoals katoen en viscose. Die stoffen kunnen ook oude lakens of gordijnen zijn. De lappen moeten minstens 35 x 45 cm groot zijn. 
- Je kan pakjes maandverband binnenbrengen. Doe je boodschappen, gooi een paar pakjes maandverband extra in je kar en breng ze naar ons. Dat mag gerust een huismerk zijn - hoe meer hoe liever - maar geen tampons of menstruatiecups.
Denk er aan: als je van een huismerk koopt, heb je veel meer voor dezelfde prijs. En kunnen we dus meer vrouwen helpen.
Naai zakjes. Het is niet moeilijk - ook geschikt voor beginners - het is een goede manier om je stofresten op te werken en je maakt er iemand blij mee. De handleiding vind je hier.
- Kom helpen op de Naaimarathon op zaterdag 12 maart in onze winkel. Breng je beste vriendin of buurvrouw mee. Het is niet nodig dat ze kunnen naaien. Er is die dag veel werk: zakjes naaien, strijken, zakjes vullen...

Deelnemen is natuurlijk gratis. Maar we weten graag een beetje op voorhand hoeveel hulp we gaan krijgen. Daarom vragen we je om in te schrijven. Je hoeft zeker niet de hele dag te komen. Een uurtje of twee zou al fantastisch zijn.

ja, ik doe mee!

Enkele cijfers

In de ruime regio rond Leuven verdeelde Rita Van Even al meer dan 170.000 maandverbanden. Dit betekent dat ze al 8500 (!) pakketjes met elk 20 maandverbanden heeft uitgedeeld. En dat op 13 maanden tijd.
In 34 middelbare scholen staan nu kastjes met vrij toegankelijk materiaal voor meisjes die het nodig hebben. En nog steeds krijgt Rita vragen van organisaties om hulp. Dus de nood is heel hoog!
 

Enkele tips

Praat over Bruzelle en deze actie met je familie, vrienden en collega's. En verzamel maandverband. Zoals Wendy het in oktober deed. Zij verzamelde samen met collega's een grote zak maandverband.
Knip je een broek of jurk uit en heb je nog wat stof over? Gooi het niet weg of leg het niet in je restenbak. Misschien past er net nog een zakje of twee uit. Als je het meteen uitknipt met de andere patroondelen, is het straks helemaal geen werk meer. Zo kan je een aantal lapjes verzamelen die je dan later snel kan omtoveren in zakjes. Een patroondeel voor een zakje is 45 x 35 cm groot en de werkbeschrijving voor het naaien vind je hier.
Doe je mee? Het zou super zijn. 
Het gaat een gezellige dag worden. Want naaien is leuk, naaien in gezelschap is nog veel plezanter. 
 
ja, ik doe mee!
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter