Sweaters naaien

 
 
 

Casper is een oversized sweater voor het hele gezin. 
Een heel gemakkelijk project met een baggy, gezellige trui als resultaat.
Op 1 patroon staan alle patroondelen voor mannen-, vrouwen en kindersweaters. 

De Isa is een patroon met heel veel opties: 
3 lengtes: kroptop, sweater & sweaterjurk,
raglanmouwen,
opties voor color blocking
zelfs mogelijkheid voor een kap. 

Een patroon voor dames & tieners
en een patroon voor kinderen.
 

Een elegante sweater voor kinderen met verschillende opties voor de mouwen: klassiek, fronsen, plooien, lang, kort... dat is Jeanne.
Hera is een patroon voor een loszittende sweater met niet minder dan 6 verschillendemouwopties!Kies voor veel power op de schouder met de pofmouw, mouw met plooien of gevouwen mouw.
Of opteer voor meer mouwplezier aan de pols met de bisschopmouwen, de opties zijn eindeloos, voor elk wat wils!
Kjell is een wijde, stoere, boxy cardigan in maten XS tot 4XL. Het is een allround vestje met uitgesneden hals, knoopjes, zakken en een rugpas.
Versie voor volwassenen en een voor kinderen.
Unisex patroon.
De Joseph(ine) is een patroon voor het maken van een losse cardigan, ideaal om boven een jurk of broek te dragen. Met verschillende opties voor mouwen.Geschikt voor jongens & meisjes.
 
En natuurlijk zijn er enkele populaire boeken met sweaterpatronen: 
15 modellen van sweaters voor mannen, vrouwen en kinderen. Voor beginners en gevorderden.
Nog meer inspiratie en patronen voor sweaters en hoodies. Ook dit boek is voor zowel jongens als meisjes, mannen en vrouwen. 

 
Nog een topper van een sweater is deze Soraya uit Fibre Mood 25!Dankzij het koord krijgt de sweater een heel andere look, toch is het simpel om te maken. 

Deze koorden met metalen einde vind je in bijna 30 verschillende kleuren in onze winkel. De kleuren matchen mooi met onze sweaterstoffen. Ze zijn ook gemakkelijk en mooi in hoodies.

Welke stof gebruik je om sweaters te maken? 

Heel vaak gebruikt men hiervoor French terry. Dat is een breisel van katoen met een beetje elasthan. French terry ziet er aan de buitenkant uit als tricot (jersey) maar is iets dikker. 
De stof van deze sweater vind je in onze winkel,
het patroon niet. Het is een patroon dat via de computer gegenereerd wordt.
Je kan het hier bestellen.
Nog dikker is gebrushte sweaterstof. Hier is de binnenkant van de stof opgeruwd: dat maakt de stof wat dikker aanvoelen en maakt het ook lekker zacht.

Het warmste is Alpen fleece. Deze stof heeft ook wat polyester en heeft een zalig dik vachtje aan de binnenkant. 
 
Bestel sweaterstof

Afwerking met boordstof

De boorden van sweaters maak je uit boordstof. Sweaterstoffen rekken daar niet genoeg voor. 
We proberen bij elke sweaterstof de bijpassende kleur boordstof te voorzien. We vermelden in onze webshop steeds de kleurnummers. Komen die overeen bij de sweater en de boordstof? Dan mag je ervan uitgaan dat er match is.
Vind je het niet in de webshop? Kom dan naar de winkel? In onze rekken liggen meer dan 200 kleuren boordstof. Daar ligt zeker iets geschikts tussen.
 
Hoe je zo'n boord opzet, lees je op hier onze blog. Daar wordt het uitgelegd voor T-shirts maar eigenlijk kan je dat ook toepassen op sweaters. De boord knip je dan uit boordstof. Ook uit boordstof neem je 85% van de omtrek (bij boordstof van See you at Six is dat 75%).
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter